Διεθνές Συνέδριο | ReCult MAGNUM | Σύρος | 6-7 & 8 Οκτωβρίου 2022

Στο πλαίσιο του προγράμματος RECULT–MAGNUM: Μεγιστοποίηση του αντικτύπου του Θρησκευτικού Τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα από τη στοχευμένη ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των Εκκλησιών Ελλάδας, Κρήτης και Κύπρου», του Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος, INTERREG V–A 2014 – 2020, θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο στην Σύρο, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, στις 6, 7 & 8 Οκτωβρίου 2022.

Ο βασικός στόχος της Πράξης είναι η προώθηση, προβολή και στοχευμένη ανάδειξη και διάδοση της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς των Εκκλησιών Ελλάδας, Κρήτης και Κύπρου και η μεγιστοποίηση του αντικτύπου του Θρησκευτικού Τουρισμού (ΘΤ) στις δύο χώρες. Ο Θρησκευτικός Τουρισμός αποτελεί μία αναπτυσσόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί πλέον επιβεβλημένη προτεραιότητα η ψηφιακή του μετεξέλιξη. Με την παρούσα Πράξη, η Ελλάδα και η Κύπρος, δύο κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί εναρμονίζονται με τις σύγχρονες τάσεις και επιταγές και εκσυγχρονίζουν το τουριστικό τους προϊόν εμπλουτίζοντάς το με νέες ψηφιακές εμπειρίες με στόχο τη προβολή και ανάδειξη της θρησκευτικής κληρονομιάς των τριών Εκκλησιών, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Ελλάδας και της Κρήτης αλλά και της βελτίωσης της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας των δύο χωρών δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής.

Κύριο στόχο της Πράξεως αποτελεί η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων και του αντικτύπου του Θρησκευτικού Τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου, η οποία θα οδηγήσει στην προβολή και ανάδειξη της πλούσιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών.

Κύριος Δικαιούχος της Πράξης είναι το Σωματείο «Φιλοκαλία» (ΙΑΚ), ενώ στο Εταιρικό Σχήμα συμμετέχουν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), η Εκκλησία της Ελλάδος (ΕτΕ), το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου (ΚΕΑ Ι. Μ. Σύρου) και το Εκπαιδευτικό και Μορφωτικό Ίδρυμα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (ΕΜΙ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου:

 

 

Δελτία Τύπου

12 Οκτωβρίου 2022
26 Σεπτεμβρίου 2022

Βίντεο Συνεδρίου

Υλικά Συνεδρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
CONFERENCE AGENDA
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Φόρμες Εγγραφής Συνεδρίου

Συνέδριο Re-Cult MAGNUM