Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τους Ιερούς Ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ευρίσκονται στην χωρική αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, και θα περιηγηθείτε σε μια γεωχωρική βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες, κείμενα, ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία, φωτογραφίες, σχέδια, και 360 μοιρών φωτογραφίες για όλους τους Ενοριακούς Ναούς σε τρία νησιά, (Σύρο, Τήνο και  Μύκονο) και για τους Μητροπολιτικούς Ναούς των υπολοίπων νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου (Άνδρος, Κέα, Μήλος, Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος, Κύθνος, Φολέγανδρος και Σίκινος).
.
Η βάση υλοποιήθηκε σε ελεύθερο λογισμικό, ενώ χρησιμοποιήθηκε ανοιχτή πολυεπίπεδη αρχιτεκτονική ώστε να διευκολυνθούν διεργασίες όπως η διαχείριση θεματικών επιπέδων και η ανάπτυξη των γεωχωρικών εργαλείων.
Είσοδος στο διαδραστικό χάρτη

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου. Ο γεωπληροφοριακός χάρτης GeoSyros δημιουργήθηκε από το τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.