Ερμούπολη 15/03/2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γαστρονομικός και Πολιτιστικός Τουρισμός»

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στο πλαίσιο του Έργου «Γαστρονομικός και Πολιτιστικός Τουρισμός» διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο -εργαστήριο με θέμα τον Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Τουρισμό με τίτλο:

“Αρχή και ρίζα παντός αγαθού η της γαστρός ηδονή”
Επίκουρος 341-270 π.χ. 

Το σεμινάριο-εργαστήριο διάρκειας 16 ωρών απευθύνεται σε επαγγελματίες και εργαζομένους της εστίασης και του τουρισμού, θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου Μαριάνθη Σίμου,  και περιλαμβάνει ενδεικτικά τις κάτωθι εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Βασικές έννοιες και στοιχεία του Γαστρονομικού τουρισμού,
  • Βασικές έννοιες και στοιχεία του Πολιτιστικού τουρισμού,
  • Επιχειρηματικότητα στον Γαστρονομικό και Πολιτιστικό τουρισμό,
  • Προσέλκυση πελατών εναλλακτικών – ειδικών μορφών τουρισμού,
  • Καλές πρακτικές από άλλες περιοχές και χώρες,
  • Πιστοποιήσεις και Ειδικά σήματα.

Ημερομηνίες σεμιναρίου Τετάρτη 27 Μαρτίου 14:00 -20:00, Πέμπτη 28 Μαρτίου 14:00-20:00 και Παρασκευή 29 Μαρτίου 14:00- 18:00.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο καταξιωμένος Chef Κωνσταντίνος Βασάλος.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα επιλεγούν πέντε συμμετέχοντες κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης συμμετοχής, για να συμμετάσχουν σε  εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση των σεμιναρίων θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι την Τρίτη  26 Μαρτίου 2024 την σχετική αίτηση συμμετοχής, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://forms.gle/qzwEEfQ1yf6xZ3w98 και συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής google form. Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σεμινάριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ιωάννη Ραφελέτο στο τηλέφωνο 6974190193 και με τον κ. Παπαμακάριο Μανώλη στο τηλέφωνο 2281082815 (καθημερινές 09:00 -15:00) και στο e-mail: [email protected].

Το Έργο «Γαστρονομικός και πολιτιστικός τουρισμός» είναι ενταγμένο στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD-LEADER/Ομάδα Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.»/Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων/Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020/Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.